V K. Kračanoch investuje firma Schindler 20 miliónov eur

10.10.2012 Dunajská Streda

Kostolné Kračany 10. októbra (TASR) – V budúcom roku vznikne v priemyselnom parku v Kostolných Kračanoch v okrese Dunajská Streda 250 nových pracovných miest. Švajčiarska firma Schindler začala výstavbu objektu, v ktorom bude vyrábať výťahy a pohyblivé schody. TASR o tom informoval starosta obce Kostolné Kračany Ladislav Gódány.

„Sme radi, že do nášho regiónu prichádza ďalší nový investor. V našom treťom priemyselnom parku už začala spoločnosť Schindler vykonávať pozemné práce,“ konštatoval starosta s tým, že rokujú aj s ďalšími záujemcami, ich mená však pred podpísaním zmluvy nechce prezradiť.

Ako dodal, spoločnosť Schindler, ktorá pôsobí na Slovensku už od ruku 1993, chce podporiť v žitnoostrovskom regióne okrem výroby aj výučbu budúcich majstrov a inžinierov tak, že vo svojich dielňach zabezpečí pre žiakov odborných škôl praktické vyučovanie.

„Položenie základného kameňa plánujeme na začiatok novembra. Továreň sa postaví asi za osem týždňov, kde sa potom môže zamestnať približne 250 ľudí,“ uviedol. Pre región to bude znamenať výrazné zníženie počtu nezamestnaných.

Podľa jeho slov výber uchádzačov o zamestnanie sa začne už začiatkom budúceho roka. Po výberovom konaní budúci pracovníci, inžinieri, odborníci pôjdu na preškolenie do Švajčiarska.

„Samozrejme, základnou podmienkou je ovládanie anglického a nemeckého jazyka, keďže títo zamestnanci budú tvoriť manažment firmy,“ zdôraznil a pripomenul, že investícia dosiahne 20 miliónov eur a výroba sa bude realizovať na najmodernejších zariadeniach. „Ak všetko pôjde podľa plánov, po dvoch - troch rokoch sa môže zvýšiť počet zamestnancov na dvojnásobok,“ podčiarkol Gódány.
 

Vyberte región